pijnbehandeling met IMRS

Succesvol in de praktijk

Omdat ik in mijn praktijk steeds meer mensen zie met chronische pijnklachten, ben ik me hierin gaan verdiepen. Mensen met lage rugklachten, uitstralingspijn in de benen, stramme schouders en nek; in de praktijk blijkt dat deze klachten verminderen wanneer de microcirculatie (doorbloeding in de kleine bloedvaatjes) wordt gestimuleerd.

 

 

Ook bij cliënten met reumatische klachten, fibromyalgie of andere ontstekingsziekten versnelt het herstel wanneer naast het aanpakken van de oorzaak van de ontstekingen ook de microcirculatie wordt gestimuleerd.


De behandeling

Voor het stimuleren van de microcirculatie gebruik ik de iMRS. Dit is een mat met 3 magnetische spoelen aangestuurd door een console. De cliënt huurt deze mat voor een aantal weken, waarop de cliënt 2x per dag 8 minuten gaat liggen. Middels een vingerklem wordt de hartritme-variatie van de cliënt gemeten en afhankelijk daarvan wordt de intensiteit van het magnetische veld bepaald. Zo krijgt de cliënt altijd de juiste behandeling.  De kosten voor de huur van de iMRS mat zijn 35 euro per week.

Wat doet de iMRS

Door het wisselende magnetische veld waarin de cliënt 8 minuten ligt worden de cellen van het lichaam gestimuleerd. Dit heeft tot gevolg dat de opname van voedingsstoffen, mineralen en zuurstof wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd wordt de afvoer van afvalstoffen, water en koolstofdioxide gestimuleerd. Wanneer bijvoorbeeld de zuurstoftoevoer en afvoer van afvalstoffen van spier- en zenuwcellen wordt gestimuleerd, voelt een cliënt dit al binnen enkele weken, soms al binnen een paar dagen.

voor wie

De iMRS kan door iedereen gebruikt worden. Alleen mensen met elektronische implantaten en epilepsie worden afgeraden de iMRS te gebruiken. Bij zwangerschap in overleg. In mijn praktijk zijn er verschillende mensen geholpen met hernia-klachten, rugpijn, pijn in heupen, nek en/of schouders, uitstralingspijn in benen, versneld herstel na zweepslag, herstel na burn-out, fibromyalgie, reuma en jicht. Ikzelf gebruik de iMRS als onderhoud en wat frequenter wanneer ik intensief sport. Het stimuleert de afvoer van de verzuring en zo heb ik geen spierpijn en herstel ik sneller.