Werkwijze

Een goede gezondheid begint in de darmen. Wanneer er een disbalans is in de darmen ontstaat er irritatie en worden voedingsstoffen minder goed opgenomen. Dit leidt tot diverse klachten.

Een behandeltraject ziet er als volgt uit:

Consult 1:

Tijdens dit eerste consult doen we een groot aantal kinesiologische testen met behulp van apparatuur om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. De testopzet is bij elk persoon anders, afhankelijk van het klachtenpatroon. Wat we standaard testen zijn:

  • Voedselovergevoeligheden
  • Schimmelbelastingen in de darmen
  • Bacterie en/of parasietbelasting
  • Status van de darmflora

Consult 2 (2 weken later)

In het tweede consult kijken we allereerst welke vooruitgang de darmen hebben gemaakt. Gezonde darmen zijn het startpunt van elke genezing, dus het is cruciaal dat deze gezond zijn. Afhankelijk van de uitkomst passen we de therapie voor de komende weken aan. Daarnaast checken we de status qua vitaminen, mineralen en vetzuren. Tevens worden verschillende homeopathische middelen gemeten die kunnen helpen in het versnellen van het herstel. 

 

Consult 3 (4 weken later):

Allereerst wordt de status van de darmen opnieuw gecheckt. Afhankelijk van de uitkomst wordt de therapie aangescherpt of een plan gemaakt hoe deze darmen gezond blijven. De vitaminen- en mineralen- status wordt opnieuw gemeten om te bekijken of het lichaam zichzelf aan het herstellen is. Afhankelijk van de uitkomst zal er verdere specifieke aanvulling op vitaminen en mineralen plaats vinden.

 

Kinderen hebben gemiddeld 3 consulten nodig. Volwassenen voelen meestal na het 3de of 4de consult een flinke stap in hun gezondheid. Afhankelijk van de aard en de duur van de klachten zijn er bij volwassenen gemiddeld 5 consulten nodig.